iMagiXs

Chris Treffers

STIMULI

inspirerende emoties in beeld
in voorbereiding
promo voor cover
Marjanne en Myrthe
Poppen-03
Poppen-05
Hij werd een keer geëmotioneerd door een in metaal gevatte leegte die een hoofd weergaf. Hij wilde met alle geweld aanvoelen wat dit voor een beeld was en vooral waarom dit hem aansprak. In 1983 ontdekte hij dat fotografie hem aansprak, vooral het maken van portretten. Op een dag maakte hij een portret van zijn buurmeisje. Voor het eerst regisseerde en arrangeerde hij de hele setting. Tot zijn eigen verbazing zag hij dat het beeld weergaf wat hij in haar zag en dat de foto niet alleen een geslaagde registratie was. Dat creatieve aspect, het toevoegen wat uit herinneringen en emotie naar voren komt is nog steeds kenmerkend voor zijn manier van werken. Hij heeft een manier van werken die niet binnen een enkele stijl valt en hem een autonoom fotograaf maakt.

De foto’s in dit boek zijn in ongeveer 25 jaar tot stand gekomen en globaal gegroepeerd. Zijn herinneringen en zijn ideeën over de inspiratiebronnen zijn opgenomen als dat illustratief leek. Er is veel wat hem inspireert. Dat kan een gebeurtenis zijn, een mens, zelfs poppen en zeker ook vrouwen. Dat zijn de stimuli!

Zijn herinneringen en de opgenomen ideeën zijn persoonlijk en komen geheel voor zijn rekening. Ze zijn persoonlijk en niet langer privé.

Chris Treffers (1945) was werkzaam in de IT. Hij had meerdere management functies. In al die functies speelde de interrelatie met mensen de hoofdrol. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby, fotografie, intensief opgepakt met de nadruk op het maken van portretten. Zijn fotografisch werk is internationaal opgevallen en veelvuldig onderscheiden. Na zijn eerste mini-fotoverhaal “Liesje, een professionele etalagepop vindt het leven” en “TATTOO VERHALEN”, is dit het derde inspirerende fotoboek van zijn hand.

in voorbereiding!
Uitvoering: 20x20 cm, harde kaft, genaaid, in kleur, meer dan 90 pagina's
ISBN: later
prijs: nog niet bekend
inkijk exemplaar: nog niet beschikbaar
Bestellen en/of reserveren: nog niet mogelijk is nog niet mogelijk