iMagiXs

Chris Treffers

LIESJE

een professionele etalagepop
vindt het leven
LIESJE1
LIESJE2
WendeLief-6
achterkant LIESJE versch2 met ISBN
flyer tattooLiesjeCT sept22-2
“Ik liep een keer langs een klein meisje die met haar moeder op het punt stonden in een auto te stappen. Het kind zei tegen haar moeder: 'Liesje moet ook mee, leuk voor Liesje’. Dat zei die kleine meid en daarmee
liet ze merken dat haar pop, Liesje, ook een leven heeft en iets zou kunnen willen.”


Zo liet ik Liesje, een etalagepop kennis maken met de levensfasen die wij als mens zo goed kennen. Het genieten van de ondergaande zon op het strand, het krijgen van een relatie en het verdriet als die stuk loopt. De lijmpoging daarna, om de zaak alsnog te redden. En dan het herwinnen van jezelf, de blik naar voren, de start van een nieuwe fase in het leven.
De beelden zijn gemaakt op het strand van Bloemendaal, een studio in Breda en in de Amsterdamse Waterleiding duinen.
Bij de foto’s heb ik vertelt hoe die tot stand gekomen zijn en wat ik meemaakte bij het maken van die beelden.
Zo was er de keer dat ik met het bovenste deel van de etalagepop in de auto zat. De pop gekleed in een kanten bloes en een zomers hoedje op het hoofd, keurig in de veiligheidsriem. Voor een stoplicht kwam er een andere auto naast me staan. De bestuurder zag Liesje naast mij zitten, stootte zijn vrouw aan en ze keken vol ongeloof naar mijn passagiere.

Chris Treffers (1945) was werkzaam in de IT. Hij had meerdere management functies. In al die functies speelde de interrelatie met mensen de hoofdrol. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby, fotografie, intensief opgepakt met de nadruk op het maken van portretten. Zijn fotografisch werk is internationaal opgevallen en veelvuldig onderscheiden.
Dit is zijn eerste (mini-)fotoverhaal. Inmiddels is ook zijn tweede inspirerend en verhalend fotoboek verschenen: “TATTOO VERHALEN”.

Beschikbaar!!
Uitvoering: 14x14 cm, zachte kaft, gelijmd, in kleur, 28 pagina’s.
ISBN: 9 789491 546198
€ 18 ex verzending (€ 4,60 in Nederland)
inkijk exemplaar KLIK!
Bestellen: == KLIK! ==
Neem in de email naam en adres op!