iMagiXs

fotografie en verhalende fotoboeken (images + magic =>> iMagiXs)

Chris Treffers

wie is ik


iMagiXs

iMagiXs is een samentrekking van 'image' en 'magic'.
Fotografie is immers bijna magie?!

Chris
Werkwijze
Bij (studio) portretten bedenk ik van te voren welk beeld, welke emotie ik wil vastleggen. Op basis van dit startpunt zoek in poses, attributen en sfeer bij elkaar. En dat werkt. Soms werkt dat zelfs goed. Bij het maken van een foto is de interactie tussen het onderwerp en mij van groot belang, zeker als het onderwerp een mens is.
Een foto komt RAW uit de camera.
Dan volgt het 'fine tunen' van het beeld. Het wegwerken van storende details e.d. Of het vervreemden van het beeld. Of het samenvoegen van 2 of meer foto's tot een nieuw beeld. Zo werk ik.

Internationale salons
Van 2004 tot en met 2017 heb ik actief deelgenomen aan internationale wedstrijden: fotosalons onder auspiciën van FIAP en PSA. Denk niet dat je door het meedoen aan een wedstijd alleen je eigen ego streelt.Door deel te nemen aan wedstrijden werd ik geprikkeld mezelf uit te dagen en andere thema's en andere fotografische onderwerpen te kiezen.Ik zag welke beelden anderen maakten, ik leerde dat er smaakverschil is tussen landen. Ik leerde van de foto's die in de catalogi staan.
Mijn lidmaatschap van de 'gespreksgroep FIAP' duurt nog steeds voort, de kwaliteit van de foto's die daar voorbijkomen is indrukwekkend.